Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
A+ R A-

Αθήνα,  29 Ιανουαρίου 2016

 

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, μισθωτοί, επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση αντίστασης και αγώνα, ενάντια στις ισοπεδωτικές μνημονιακές πολιτικές, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, για τη συρρίκνωση των εισοδημάτων, για την ακρίβεια, για την ανεργία, για την οικονομική κατάσταση των αδιεξόδων, που βιώνουν η χώρα μας και ο λαός μας.

Η ΟΤΟΕ και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες συμμετέχουν αυτήν τη μέρα (4 Φεβρουαρίου) στη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ, που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια όλων των τάξεων της ελληνικής κοινωνίας, βάζοντας όμως ταυτόχρονα τις θέσεις του κλάδου για το Ασφαλιστικό κα το διεκδικητικό πλαίσιο της Σ.Σ.Ε. των Τραπεζοϋπαλλήλων, που βρίσκεται στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με τις Διοικήσεις των Τραπεζών.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το δικο μας πλαίσιο για το Ασφαλιστικό κινείται στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, που έχουν ήδη συρρικνωθεί σημαντικά σε επίπεδα κυριολεκτικής ισοπέδωσης, παρά τις υψηλές εισφορές που κατέβαλαν για τις συντάξεις τους δεκαετίες ολόκληρες.

Τα περιθώρια περαιτέρω μείωσης των συντάξεων, που οδηγεί το σχέδιο-πρόταση της Κυβέρνησης, είναι απαγορευτικά για τη δυνατότητα των τραπεζοϋπαλλήλων να ανταποκριθούν στις τρέχουσες ανάγκες τους, ενώ ταυτόχρονα συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο και η όποια ελπίδα συνταξιοδότησης των νέων συναδέλφων, που πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει ζωντανή.

Η ΟΤΟΕ μαζί με όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις, που πλήττονται από το αδιέξοδο και επικίνδυνο ασφαλιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης, θα δώσει μέχρι τέλους τη μάχη με αποφασιστικότητα και πίστη για την ανατροπή αυτού του καταστροφικού σχεδίου για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

 

Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ.

Το πλαίσιο των αιτημάτων του κλάδου, που έθεσε η ΟΤΟΕ στις διαπραγματεύσεις, που ξεκίνησαν με τις Τράπεζες, συνοψίζεται στα εξής βασικά σημεία:

  • Στην προστασία της απασχόλησης και στην αποτροπή κάθε κινδύνου απολύσεων στον κλάδο.
  • Στη στήριξη του θεσμού του Ενιαίου Μισθολογίου και στη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών .
  • Στη δημιουργία κλαδικού φορέα, που θα παρέχει συμπληρωματικά ολοκληρωμένες παροχές υγείας στους τραπεζοϋπαλλήλους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) και στα μέλη των οικογενειών τους.
  • Στη μέριμνα αντιμετώπισης των οικονομικών πιέσεων που δέχονται οι τραπεζοϋπάλληλοι με ρυθμίσεις δανείων (μείωση επιτοκίων και διεύρυνση χρόνου αποπληρωμής).
  • Στην προώθηση αιτημάτων Ισότητας.

Θεωρούμε, ότι το πλαίσιο της Κλαδικής ΣΣΕ, που διεκδικούμε, είναι ρεαλιστικό και μπορεί να ικανοποιηθεί από τις τράπεζες, γεγονός που θα εξασφαλίσει την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα, που είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις τράπεζες.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι στις τράπεζες, που καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος της λειτουργίας μιας οικονομίας, που εξαιτίας μιας αλλοπρόσαλλης Κυβερνητικής πολιτικής, όπως όλα δείχνουν δεν έχει σχέδιο διεξόδου από την κρίση και όραμα προοπτικής.

Έχουμε απόλυτη επίγνωση, ότι θα συκοφαντηθούμε ξανά, όπως στο παρελθόν και θα κατηγορηθούμε ως δήθεν προνομιούχοι, στα πλαίσια μιας πάγιας τακτικής κοινωνικού αυτοματισμού από εκείνους, που θέλουν να καταργήσουν τις κατακτήσεις μας και να αμφισβητήσουν την κοινωνική διάσταση της ιστορίας του κλάδου μας και των αγώνων μας.

Έχουμε απόλυτη επίγνωση, όμως, ότι τώρα πια τα ψέματα τελείωσαν και ο καιρός που οι Κυβερνήσεις έστρεφαν σκόπιμα και δόλια τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Όταν η ισοπέδωση των ελληνικής κοινωνίας με το ενάμισι εκατομμύριο άνεργους είναι συνολική και καθολική, καλά θα κάνουν οι σημερνοί κυβερνώντες να μην έχουν τις ίδιες αυταπάτες με τους προηγούμενους.

Όταν η σημερινή κυβερνητική πολιτική έχει χάσει το όραμα της αριστερής της αφετηρίας, με την οποία παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, οδηγώντας στο απόλυτο τέλμα τις ελπίδες του, δεν μπορεί να πείσει κανέναν για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής της.

Όταν μόνο με την πρόταση – ούτε καν νομοσχέδιο – της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό όλες οι κοινωνικές τάξεις, χωρίς εξαίρεση, βρίσκονται κυριολεκτικά «στα κάγκελα» της απελπισίας και οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν πορεία προς το άγνωστο, χωρίς βάρκα και ελπίδα και με τους δανειστές να μην έχουν πει ακόμα την τελευταία λέξη, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.


 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο αγώνας ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας είναι η μόνη ελπίδα, μήπως οι κυβερνώντες και οι εντολοδόχοι δανειστές τους, αντιληφθούν ότι αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλο, ούτε τη συνεχιζόμενη λιτότητα, αλλά ούτε και την κοροϊδία των ντόπιων και ξένων μαθητευόμενων μάγων, που εμπορεύονται πολιτικά την ελπίδα και τις αγωνίες του λαού μας.

Η δική μας ελπίδα είναι το ΣΟΚ, που πρέπει να δημιουργήσει ο αγώνας όλων μας σε εθνικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, μήπως κάποιοι αφυπνισθούν από τον λήθαργο και τις κομματικές ιδεολογικές εμμονές που βρίσκεται αυτάρεσκα ο καθένας τους και αντικρύσουν με ΔΕΟΣ τις ευθύνες τους από την κοινωνική καταστροφή που επέφεραν.

Η ΟΤΟΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να συμμετάσχουν μαζικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά στην Απεργία αντίστασης και πάλης ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Το παρόν και το μέλλον του κλάδου μας, που πρέπει να υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, είναι ιστορική υποχρέωση και καθήκον όλων μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/2  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ (ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ 9)

ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

                                                 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                   ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr
Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr
Επικοινωνία Tηλ: 210.92.47.000 Fax: 210.92.00.247 Βολταίρου 4, Αθήνα 11745

Read more: https://www.itsys.gr/pliktrologio-laptop-lenovo-thinkpad-x200-x200s-x201-42t3638-42t3671-42t3704-42t3737-kod-40539us-html
Copyright © itsys.gr

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No11

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No10

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No9

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No8

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No7

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No6

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No5

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No4

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No3

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No2

ΕΝΩΤΙΚΑ ΝΕΑ No1

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 1, Τ.Κ. 106 79
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 3614363, 210 3614319 (4 γραμμές)
FAX: 210 3613047, 210 3614270
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΓΡΑΦΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 55, Τ.Κ. 54631
ΤΗΛΕΦΩΝΟ & FAX: 2310243843
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Άμεση Επικοινωνία

E-mail:
Θέμα:
Μήνυμα: