Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου 2018

ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» ένα πρόβλημα που ο Σύλλογός μας είχε έγκαιρα αντιληφθεί και θέσει υπόψη των εμπλεκόμενων από το 2014 που ταλαιπωρεί τις ελληνικές τράπεζες, κορυφώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα τεστάροντας κυριολεκτικά τις αντοχές τους.

Η Eurobank ενημέρωσε το προσωπικό για το φιλόδοξο και πρωτότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα (ίσως και για τα παγκόσμια) σχέδιο αποτελεσματικής διαχείρισης αυτής της κατηγορίας δανείων καθώς και άλλων μελλοντικών σχεδίων της με την ανακοίνωση Νο2/26-11-2018 του CEO κ. Φ. Καραβία. Παράλληλα διάφορα, οικονομικά κυρίως, μέσα ενημέρωσης ανέλυαν την κίνηση συγχώνευσης EUROBANK - GRIVALIA, η οποία βρίσκεται προς έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Με βάση τις σχετικές περιγραφές, διαφαίνεται ότι θα δημιουργηθεί μια «Νέα Eurobank» απαλλαγμένη από το δυσβάστακτο βάρος των προβληματικών δανείων, ο Όμιλος θα αυξήσει τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες και παράλληλα θα αξιοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η εξειδικευμένη τεχνογνωσία των εταιρειών FPS  και  Grivalia.

Επιχειρηματικές δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της οικονομικής θέσης της τράπεζας, στην ανάπτυξη και ουσιαστική στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας μπορεί να βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση,  όμως θα κριθούν από το τελικό τους αποτέλεσμα.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο Σύλλογος μας μεριμνά για τη  διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε την παραμικρή διατάραξη των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και επιδιώκουμε την βελτίωση και της οικονομικής τους θέσης καθώς επί πολλά χρόνια στήριξαν και κράτησαν «ζωντανή»  την Τράπεζά μας.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, αναμένουμε σύντομα επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση της Τράπεζας και είμαστε σε ετοιμότητα για να επέμβουμε αποτελεσματικά όταν και όπου κρίνουμε αναγκαίο για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα και των συμφερόντων των μελών μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Ο Πρόεδρος                                 Η Γεν. Γραμματέας