Αθήνα, 5 Μαΐου 2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 17

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΦΚΑ

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΩΝ  ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Με το θέμα της επιστροφής των αναδρομικών από τον ΕΦΚΑ να παραμένει ανοικτό, χωρίς καμία νεότερη ενημέρωση μετά και από την αλλαγή της Διοίκησης του Φορέα τόσο από τον ΕΦΚΑ όσο και από το αρμόδιο υπουργείο, και σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών μας (βλ. Αν. Νο 3 / 30.11.2021), εντείνουμε τον νομικό αγώνα διεκδίκησης των παράνομα παρακρατηθέντων εισφορών μας μέχρι την απόδοση τους.

Θυμίζουμε ότι, από 01.01.2017 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή για 3 χρόνια (!) ο ΕΦΚΑ παρακρατούσε ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου Υγείας (πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.

Τόσο η Διοίκηση του ΕΦΚΑ όσο και ο νυν υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης εξακολουθούν να μην προβαίνουν στις επιβαλλόμενες ενέργειες επιστροφής τους για την αποκατάσταση της νομιμότητας, παρά την αναγνώριση της υποχρέωσης τους αυτής, ούτε καν με τη μορφή συμψηφισμού μελλοντικών εισφορών!

Ο Σύλλογος λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των μελών του, πράττει ό,τι είναι απαραίτητο προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

 

                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας

 

 Θ. Χαραλαμπόπουλος                                        Μ. Φεστερίδου